Κτήμα Σκούρα

Απολαυστικά, καθημερινά κρασιά, πρωτοποριακή ανάμειξη, κλασική μέθοδος οινοποίησης γηγενών και κοσμοπολίτικων ποικιλιών, εμπνευσμένες εμφιαλώσεις, αξέχαστες και σπάνιες χρονιές, πολύ μικρές ποσότητες.
Όλα φιλοτεχνούν τη μοναδική προσέγγιση του ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ.

Εφοδιασμένοι με ενέργεια, ενθουσιασμό και εμπειρία, στις εγκαταστάσεις μας στο Μαλανδρένι, λίγα λεπτά μακριά από το Άργος – σας καλωσορίζουμε να γευθείτε τα κρασιά μας. Με την γευσιγνωσία των κρασιών μας δεν ανακαλύπτετε μόνο το μοναδικό terroir, τον πολιτισμό και την κληρονομιά μας. Παίρνετε μια γεύση από αυτό που μας κάνει ενθουσιώδεις ανθρώπους, αφοσιωμένους οινοποιούς και τόσο φιλόξενους οικοδεσπότες…

Μία σύντομη ιστορία του οινοποιείου

Το οινοποιείο ΣΚΟΥΡΑ ιδρύθηκε στην Πυργέλα Άργους το 1986, από τον οινολόγο Γιώργο Σκούρα που σπούδασε στην Dijon.

Το 1988 ο Γιώργος Σκούρας ξεκίνησε με το πρωτοποριακό του κρασί που ονομάζεται Μέγας Οίνος. Πρωτοποριακό γιατί ήταν ο πρώτος οινοποιός που ανέμειξε Αγιωργίτικο με Cabernet Sauvignon και μάλιστα με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Το 1996 χτίστηκε ένα μικρό οινοποιείο στο Γυμνό, ένα χωριό μέσα στην αμπελουργική ζώνη της Νεμέας, και το 2004 ξεκίνησε η λειτουργία των εγκαταστάσεων στο Μαλανδρένι.

Το οινοποιείο μας είναι μόλις μιάμιση ώρα μακριά από την Αθήνα, σε μια ιδανική τοποθεσία κοντά στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Τριπόλεως, στον δρόμο προς Άργος. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν μια ευρύχωρη αίθουσα γευσιγνωσίας, χώρο διαλέξεων και εκθέσεων με καταπληκτικά εκθέματα, και ένα εξαιρετικό κελάρι. Το Κτήμα είναι εξοπλισμένο με την τελευταία τεχνολογία για μια άψογη οινοπαραγωγική διαδικασία.

Σήμερα το Κτήμα Σκούρα είναι στο προσκήνιο των Ελληνικών οινοποιείων, γεμάτο δυναμισμό και προσήλωση στο μέλλον. Αυτό που κάνει τα κρασιά τόσο δημοφιλή είναι ότι το Κτήμα Σκούρα δεν συμβιβάζεται με την ποιότητα και την τεχνογνωσία. Στην πραγματικότητα, υπάρχει πάντα κάτι καλύτερο, κάτι περισσότερο, για κάθε μια χρονιά, για κάθε ένα προϊόν.

χώροι υψηλής αισθητικής…

Στο Κτήμα Σκούρα υποδεχόμαστε καθημερινά επισκέπτες, σε χώρους υψηλής αισθητικής που φιλοξενούν έργα τέχνης ονομαστών καλλιτεχνών αλλά και σε μια υπέροχη αίθουσα γευσιγνωσίας που μετατρέπεται σε μοντέρνο bistro όπου οι επισκέπτες μπορούν να  χαλαρώσουν με τα λευκά μας κρασιά, να φλερτάρουν με τις ροζέ μας δημιουργίες και να εξερευνήσουν τις πολυσύνθετες ερυθρές μας ετικέτες.

Εδώ, άνθρωποι του οινοποιείου –πολύγλωσσοι, εκπαιδευμένοι και ευγενικοί– εξυπηρετούν και φροντίζουν άπαντες τους επισκέπτες, οι οποίοι κατά την επίσκεψη τους στο Κτήμα Σκούρα αρχικά θα απολαύσουν μια ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου και στη συνέχεια θα μυηθούν στο κρασί ανάλογα με τη γευσιγνωσία που θα επιλέξουν. Εν τέλει μπορούν να απολαύσουν τοπικά εδέσματα με θέα στη φύση ή ακόμα και στο κελάρι των 1000 βαρελιών..

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης παρουσιάζονται οι χώροι παραγωγικής διαδικασίας και παλαίωσης και δίνονται πληροφορίες για την ιστορία του τόπου και του οινοποιείου.

Μια γευσιγνωσία μπορεί να περιλαμβάνει τα πιο αντιπροσωπευτικά κρασιά του Κτήματος, κρασιά premium ή και συνδυασμό κρασιού με φαγητό.

Τα γεύματα βασίζονται σε τοπικά εδέσματα ώστε οι επισκέπτες να γνωρίσουν την «κουζίνα» της περιοχής.

Βασική προϋπόθεση για μια επίσκεψη στο Κτήμα Σκούρα είναι η κράτηση που μπορεί να γίνει είτε τηλεφωνικά, είτε με email, είτε χρησιμοποιώντας τη φόρμα κράτησης στην ιστοσελίδα μας https://www.skouras.gr/el/geusignwsies-xenagiseis/kratisi-xenagisi/

amenities-icon

παροχές στον επισκέπτη

Γευσιγνωσίες
Επισκέψιμο με ραντεβού
Επισκέψιμο (βάση προγράμματος)
Γευσιγνωσία με ραντεβού
Περιήγηση στο οινοποιείο
Περιήγηση στο κελάρι
Κατάλληλο για παιδιά
Πωλητήριο κρασιών
Κατάλληλο για groups
Στάθμευση αυτοκινήτων
Στάθμευση λεωφορείου
Δυνατότητας γεύματος με ραντεβού
grape-icon

ποικιλίες που καλλιεργούμε

Μοσχοφίλερο
Αγιωργίτικο
Ροδίτης
Μαλαγουζιά
Syrah
Merlot
Cabernet
Viognier
Chardonnay

photo gallery

επισκεφτείτε μας

Κτήμα Σκούρα
10ο χλμ Άργους-Στέρνας,
Μαλανδρένι, ΤΚ 21200

Ωράριο λειτουργίας
Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 με 15:00
Σάββατο 10:30 με 18:00
Κυριακές και αργίες το οινοποιείο παραμένει κλειστό.

πληροφορίες
Τηλ. 2751 023688
info@skouras.gr
www.skouras.gr

Γευστικές εμπειρίες στο Κτήμα Σκούρα